‌​

BLOG

Güncel Kalın.

NK1 TESPİT KODUNA İLİŞKİN YGM ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü
Sayı     :82858591-161.99
Konu   :NK1 Tespit Koduna ilişkin
YGM Asgari Ücret Tarifesi
24.08.2017
DAĞITIM YERLERİNE

İlgi:     a) 24.07.2017 tarihli yazınız.


b) 25.07.2017 tarihli ve 26769170 sayılı yazımız.


Bakanlığımıza intikal eden dilekçelerden YGM'ler tarafından Nihai Kullanım Tespit Raporlarının (NK1) ücretlendirilmesinde farklı uygulamalar yapıldığı anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, Gümrük Yönetmeliğinin 207/4 üncü maddesi ve 6 Seri nolu Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Tebliğinin 11 inci maddesinde, nihai kullanıma ilişkin yetkilendirilmiş gümrük müşavirince düzenlenecek tespit raporuyla her bir nihai kullanım iznine konu eşyanın öngörülen süre dahilinde belirtilen nihai kullanıma tahsis edilip edilmediği ve öngörülen amaçlar için kullanılıp kullanılmadığının tespitinin yapılması gerektiği belirtilmiştir.


Ancak Gümrük Mevzuatının nihai kullanıma ilişkin hükümleri uyarınca her bir nihai kullanım izni için bir YGM raporu düzenlenmesi gerekmekte olup aynı nihai kullanım izni için birden fazla rapor düzenlenmesi mümkün bulunmamaktadır.


Bu itibarla anılan Yönetmelik ve Tebliğin ilgili maddeleri çerçevesinde nihai kullanım izni için düzenlenecek ay itibariyle ilk YGM raporuna 2100.-TL, aynı ay içerisinde düzenlenen sonraki her bir nihai kullanım izni için düzenlenecek raporlar için ise 700.-TL ücret alınması gerekmektedir. Bu konuda İlgi (b) de gönderilen yazımızın dikkate alınmaması gerekmektedir.


Bilgi ve gereğini rica ederim.

7/24 İletişim Hattı