‌​

BLOG

Güncel Kalın.

2021 GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE GÖREVDE YÜKSELME SINAVI HAZIRLIK KİTABI KONU ANLATIM GÜNCELLEMELERİ-01.04.2021

Kitabımızın 109ncu sayfasında G.K.MADDE 60 5 fıkranın a bendi aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

a) Cumhurbaşkanının zat ve ikametgâhına ait eşya hakkında Cumhurbaşkanlığından gönderilecek yazılar.

Kitabımızın 803ncü sayfasında bulunan Tanımlar MADDE 1 – 1 fıkrasından büyük ölçekli ibaresinin kaldırılması gerekmektedir. 

Bu Kararın amacı; kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda tasarrufların katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirilmesine, üretim ve istihdamın artırılmasına, uluslararası rekabet gücünü artıracak ve araştırma- geliştirme içeriği yüksek bölgesel ve stratejik yatırımların özendirilmesine, uluslararası doğrudan yatırımların artırılmasına, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına, kümelenme ve çevre korumaya yönelik yatırımlar ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kitabımızın 803ncü sayfasında bulunan Tanımlar MADDE 2 – 1 fıkrasından a bendi aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.
a) Aracı kurum: Faiz veya kâr payı desteğini uygulayacak kamu bankaları dâhil olmak üzere bankaları ve finansal kiralama şirketlerini,

Kitabımızın 803ncü sayfasında bulunan Tanımlar MADDE 2 – d fıkrası kaldırılmış olup yerine aşağıdaki bilginin eklenmesi gerekmektedir.

d) (07.08.2019 tarih ve 30855 sayılı R.G. 2019/1402 CK ile yürürlükten kaldırılmıştır)

Kitabımızın 804ncü sayfasında bulunan madde 4ün 1nci fıkrasında büyük ölçekli ibaresinin kaldırılması gerekmektedir.

MADDE 4 - (1) Teşvik sistemi; genel, bölgesel ve stratejik yatırımların teşviki uygulama­larından oluşur.

Kitabımızın 804ncü sayfasında bulunan madde 4ün 2nci fıkrasında büyük ölçekli ibaresinin kaldırılması gerekmektedir.

(2) Genel teşvik uygulamaları: Bölgesel ve stratejik yatırımlar ile EK-4’te yer alan teşvik edilmeyecek yatırım konuları ve teşviki için EK-4’te öngörülen şartları sağlayamayan yatırım konuları hariç ol­mak üzere, 5 inci maddede belirtilen sabit yatırım tutarları ve üzerindeki yatırımlar bölge ayrımı yapılmaksızın aşağıdaki destek unsurlarından yararlandırılabilir.

Kitabımızın 804ncü sayfasında bulunan madde 4ün 3ncü fıkrasının aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

e) Faiz veya kâr payı desteği (3 üncü, 4 üncü, 5 inci ve 6 ncı bölgelerdeki yatırımlar için).

Kitabımızın 804ncü sayfasında bulunan Tanımlar MADDE 4 – 4ncü fıkrası kaldırılmış olup yerine aşağıdaki bilginin eklenmesi gerekmektedir.

(4) (07.08.2019 tarih ve 30855 sayılı R.G. 2019/1402 CK ile yürürlükten kaldırılmıştır)

Kitabımızın 805nci sayfasında bulunan madde 4ün 5nci fıkrasının e-g-ğ bentleri ile 6ncı fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

e) Faiz veya kâr payı desteği.

g) Gelir vergisi stopajı desteği (6 ncı bölgede gerçekleştirilecek ve/veya Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar için).

ğ) Sigorta primi desteği (6 ncı bölgede gerçekleştirilecek ve/veya Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar için).

(6) Üçüncü ve beşinci fıkralar kapsamında teşvik belgesi düzenlenebilecek olan yatırımlar için talep edilmesi halinde genel teşvik uygulamaları çerçevesinde belge düzenlenebilir.

Kitabımızın 807nci sayfasında bulunan MADDE 8 – 5ncü fıkrası kaldırılmış olup yerine aşağıdaki bilginin eklenmesi gerekmektedir.

(5) (07.08.2019 tarih ve 30855 sayılı R.G. 2019/1402 CK ile yürürlükten kaldırılmıştır.)

Kitabımızın 808nci sayfasında bulunan madde 9un 6ncı ((6) Teşvik belgesi almak üzere müracaat edilmiş, cümlesi ile başlıyor.) fıkrasının son cümlesinde geçen  Gümrük ve ‘ ibaresinin kaldırılması  gerekmektedir.

(6) Teşvik belgesi almak üzere müracaat edilmiş, ancak teşvik belgesine bağlanmamış yatırımlara ilişkin makine ve teçhizatın ithaline, Bakanlığın görüşüne istinaden Ticaret Bakanlığınca, teşvik belgesi kapsamında muafiyet tanınabilecek ve istisna edilebilecek vergi ve kesintilerin toplam tutarı kadar teminatın alınması suretiyle müsaade edilebilir. Teminatla ithalatta, bir defada verilebilecek teminat süresi altı ay olup, sürenin başlangıç tarihi, eşyanın serbest dolaşıma giriş tarihidir. Bu süre içerisinde teşvik belgesinin düzenlenememiş olması halinde süre bitimini müteakip üç ay içerisinde süre uzatımı için doğrudan Ticaret Bakanlığına müracaat edilir. Verilecek ek sürenin başlangıcı bir önceki sürenin bittiği tarihtir. Teminatın çözümü için, teşvik belgesi ve eki ithal makine ve teçhizat listesi ile birlikte Ticaret Bakanlığına müracaat edilmesi gerekir. Aksi takdirde teminat irat kaydedilir. (08.04.2015 tarih ve 29320 sayılı R.G. 2015/7496 s.BKK ile değişik)

 

Kitabımızın 808nci sayfasında bulunan madde 9un 7nci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

 (7) Otomobil üretimine yönelik olarak asgari yüzbin adet/yıl kapasiteli yeni bir yatırım yapılması veya mevcut tesislerin kurulu kapasitelerinin en az yüzbin adet/yıl artırılması halinde, teşvik belgesinde kayıtlı sabit yatırım tutarının yüzde yirmisinin gerçekleştirilmesini müteakip, yatırım süresi içerisinde olmak kaydıyla gümrük vergisine tabi olmaksızın yatırımcılara motor silindir hacmi 1.600 cm3'e kadar olan otomobil ithaline izin verilebilir. Hibrit ve/veya elektrikli otomobil üretimine yönelik yatırımlarda bu fıkra kapsamında izin verilen toplam ithalat miktarının azami yüzde onuna kadar motor silindir hacmi 2.500 cm3'e kadar olan otomobil ithaline izin verilebilir. Teşvik belgesi kapsamında ithaline izin verilen toplam otomobil sayısı, belgede kayıtlı ilave kapasitenin yüzde onbeşini aşamaz. Ancak, belge kapsamında motor üretiminin de yer alması halinde, motor üretim kapasitesinin yüzde onbeşi kadar daha (Motor üretim kapasitesinin, otomobil üretim kapasitesinden fazla olması durumunda otomobil kapasitesi dikkate alınır.) yukarıda belirtilen silindir hacmine kadar ilave otomobil ithaline izin verilebilir.

Kitabımızın 809nci sayfasında bulunan madde 11in 2nci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

(2) Faiz veya kâr payı desteği içeren teşvik belgelerine konu yatırımlardan finansal kiralama yöntemiyle gerçekleştirilecek olanlar için de faiz veya kâr payı ödemelerini içeren itfa planı yapılması kaydıyla aynı şartlarla faiz veya kâr payı desteği öngörülebilir.

Kitabımızın 810ncu sayfasında bulunan madde 11in 3 ve 4ncü fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

(3) Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında yapılacak yatırımlarda proje bazında sağlanacak faiz veya kâr payı desteği tutarları 3 üncü, 4 üncü, 5 inci ve 6 ncı bölgelerde sırasıyla birmilyon, birmilyonikiyüzbin, birmilyondörtyüzbin ve birmilyonsekizyüzbin Türk Lirasını geçemez.

4) Faiz veya kâr payı desteği tutarı, (…)Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmesine karar verilen stratejik yatırımlarda sabit yatırım tutarının yüzde yirmisini aşmamak kaydıyla, diğer stratejik yatırımlarda ise sabit yatırım tutarının yüzde beşini aşmamak kaydıyla ellimilyon Türk Lirasını ve 17 inci maddenin birinci fıkrasının (aa) ve (bb) bentleri kapsamındaki yatırımlarda sabit yatırım tutarının yüzde onunu geçmemek kaydıyla on milyon Türk Lirasını geçemez.

Kitabımızın 810ncu sayfasında bulunan madde 22nin 4 ve 5nci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

 (4) Tamamlama vizesi yapılmamış veya tamamlama vizesi yapılmış olmakla birlikte beş yılını doldurmamış makine ve teçhizata satış izni verilebilmesi için yatırımın bütünlüğünün bozulmaması şartı aranır. Bu tür durumlarda satış izni verilen makine ve teçhizata uygulanan destekler geri alınmaz. Ancak, yatırımcının teşvik belgesinin satış iznini müteakip diğer nedenlerle iptali hâlinde izin verilen makine ve teçhizata uygulanan destekler de ilgili mevzuat çerçevesinde kısmen veya tamamen geri alınır.

(5) Beş yıllık süreyi doldurmamış makine ve teçhizatın tamamlama vizesinin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın izinsiz satılması veya satılmasına sebebiyet verilmesi halinde konu hakkında en kısa sürede Bakanlığa bilgi verilir. Bu durumda, satışı yapılan makine ve teçhizat ile ilgili tahsil edilmeyen gümrük vergisi ve KDV ile varsa indirimli kurumlar vergisi veya gelir vergisi uygulanmak suretiyle yararlanılan destekler ilgili mevzuat çerçevesinde geri alınır. Satış dolayısıyla yatırım tutarında meydana gelen azalma nedeniyle kullanılabilecek azamî kredi tutarında azalma oluşması durumunda fazladan kullanılan krediye tekabül eden faiz veya kâr payı desteği 11 inci madde çerçevesinde, tahsil edilmeyen Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi ise ilgili mevzuat çerçevesinde geri alınır.

Kitabımızın 811nci sayfasında bulunan madde 23ün 1nci fıkrasının cümle başlangıcında geçen Büyük ölçekli yatırımlar ile ibaresinin kaldırılması gerekmektedir.

MADDE 23 - (1) Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen yatırımların, işletmeye geçiş tarihinden itibaren asgarî beş yıl süre ile bulunduğu bölgede faaliyette bulun­ması gerekir. Ancak, Bakanlıktan izin alınması ve yatırım konusunun taşınılacak bölgede desteklenecek ko­nular arasında yer alması kaydıyla diğer bölgelere taşınılabilir. Bulunduğu bölgeden daha az destek alan üst bölgelere, aynı bölgede bulunan OSB’den OSB dışına veya ilgili yatırım konusunun desteklenmediği bölgelere taşınmalarda, taşındığı bölgenin yararlandığı desteği aşan kısım ile taşındığı bölgede bulunmayan destekler ilgili mevzuat çerçevesinde geri alınır. İşletmeye geçiş tarihinden itibaren beş yıl süre ile bulunduğu bölgede faaliyette bulunan yatırımların diğer bölgelere taşınması serbesttir.

Kitabımızın 811nci sayfasında bulunan madde 24nin 1nci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

MADDE 24 - (1) Yatırımın başlangıç tarihi, teşvik belgesi için Bakanlığa veya ilgili yerel birime müracaat tarihidir.

Kitabımızın 812nci sayfasında bulunan madde 24nin 8inci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmesi gerekmektedir.

(8) Bu Karar ve daha önceki kararlar kapsamındaki tüm teşvik uygulamalarına istinaden düzenlenmiş ve tamamlama vizesi yapılmamış yatırım teşvik belgeleri için asgari yatırım tutarı ve yatırımın bütünlüğü açısından yatırım süresi içerisinde tamamlanmayan yatırımlar kapsamında, tamamlama vizesi aşamasına kadar yapılan yatırım harcamaları, teşvik belgesi kapsamında yer alan destek unsurlarından yararlandırılmamak kaydıyla, tamamlama vizesi esnasında teşvik belgesi kapsamında değerlendirilebilir. (07.08.2019 tarih ve 30855 sayılı R.G. 2019/1402 CK ile değişik)


7/24 İletişim Hattı